Loader
Groeien is goed zolang het gezellig kan - Vervoort Transport & Logistics
195
post-template-default,single,single-post,postid-195,single-format-standard,bridge-core-3.1.7,mt-195,mt-post-groeien-is-goed-zolang-het-gezellig-kan,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.4.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-1354

Groeien is goed zolang het gezellig kan

Door: de Gelderlander

CUIJK – Aan de muur van het kantoor van Hans Vervoort (53) uit Cuijk hangt een postcodekaart van Nederland. De poster is hét bewijs van de filosofie die de Brabander met zijn bedrijf Vervoort Transport uitdraagt. “Transport is op de kleintjes letten”, stelt de ondernemer enthousiast. “Je rendement hangt af van hoeveel kilometers je moet rijden en hoeveel tijd je voor een klus nodig hebt.” Dus ziet Vervoort, die zijn bedrijf samen met zijn 22-jarige zoon Joris runt, geen enkele reden om de grens over te gaan.

Vooruit, op één adres na dan. In de Belgische grensstad Lommel moeten de chauffeurs van Vervoort Transport dagelijks iets afleveren en oppikken. Maar verder? Verder concentreert de Cuijkse onderneming zich op Nederland. Alle plaatsen tussen Maastricht en Zwolle (van zuid naar noord) en tussen de Duitse grens en Utrecht (van oost naar west) vormen het werkgebied van Vervoort Transport. Voor dat bedrijf zijn inmiddels dagelijks dertien mensen in de weer.

De grote groeispurt van het bedrijf werd een jaar of vier geleden ingezet. In eerste instantie ging de focus van Vervoort uit naar het vervoeren van fokvarkens, maar sinds vier jaar ‘doet’ zijn onderneming ook stukgoederen. “Inmiddels bestaat ons werk voor driekwart uit het vervoeren van stukgoederen. Ja, het is snel gegaan”, realiseert Vervoort senior zich. Naar eigen zeggen is hij nog elke ochtend degene die de deur van het slot doet bij de opslagloods van zijn bedrijf en doet hij ook ’s avonds het licht uit. “Werken, werken en nog eens werken. Dat is wat ik sinds 2000 doe. Maar ik vind het leuk! Vakantie? Daar heb ik de laatste jaren alleen maar aan mogen dénken, haha.”

Zijn zoon Joris haakt in: “We hebben er allebei gewoon een hobby aan.” Senior maakt af: “Zolang we het leuk vinden, is het toch goed?” De aanpak van Vervoort senior wijkt af van die van de meeste transportdirecteuren. Waar het gros van de bobo’s zich nauwelijks meldt op de werkvloer, daar gaat Vervoort altijd zelf eerst naar nieuwe klanten toe. “Want om te weten wat goed voor de klant is, wil ik eerst zelf ervaren hoe alles werkt. En het is goed voor de contacten. Ik merk dat klanten het waarderen als ik ze met de vrachtwagen bezoek. Begrijp me niet verkeerd, ik snap dat bij grote organisaties de directeuren niet alles zelf kunnen doen. Maar zolang ik hier wel zelf naar klanten toe kan gaan, zal ik dat zeker niet laten.”

Iets meer dan zeven jaar geleden begon het als een kleine varkensvervoeronderneming. Nu is Vervoort Transport uitgegroeid tot een bruisende business. Het gaat hard, daar in Cuijk. Dat realiseert ook Vervoort senior zich. Tegelijkertijd is hij waakzaam. Want het gemoedelijke karakter van zijn onderneming, dat mag niet verloren gaan. “Het is een soort familie. Natuurlijk hebben we wel eens woorden. Maar dat heb je in een echt gezin ook. Hoe ver we gaan doorgroeien? Ik weet het niet. Als het maar gezellig blijft.”

Vervoort Transport is in 2000 van start gegaan. Tegenwoordig huist het bedrijf in de oude fabriek van bakkerij Roggy in Cuijk. Dagelijks gaan vanuit die plek tien vrachtwagens de weg op. De vier grootste klanten van het familiebedrijf zijn Tip Top Verspreidingen uit Cuijk, Schippers bv uit Bladel, Dekker Expeditie uit Venlo en varkensfokkerij-organisatie TOPIGS uit Helvoirt.

Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie